Schrijf in het gastenboek
John Schuurman
Wildervank
30-12-2023 om 23:23
Kom bij toeval op uw pagina, zoekende naar mijn voormoeder Geesien Mestring. We blijken daarmee verre achterneven of iets dergelijks.

Heb naast heel veel Hollandgänger Duitse voorouders ook menig staatse soldatenvoorouder.
Zij trokken langs de garnizoenssteden, pikten hier en daar een vrouw op en kregen overal kinderen.
Zo kom ik aan menig voormoeder uit Maastricht, Breda, Bergen op Zoom en Middelburg en voorvader uit Emden.
Vind het knap dat u zoveel hebt uit Emden, want vrijwel gehele archief aldaar is verloren gegaan en ik kan er dan ook niks vinden. Dat u veel in Veendam terecht komt is niet gek, was toendertijd een Boomtown met in 1800 al 16000 inwoners en daarmee één van de grootste steden van Nederland. Wij wonen er nog steeds en ben in ons onderzoek menig maal afgereisd naar de Zeeland en West-Brabant voor archiefonderzoek. Zo behoren vrijwel alle pottenbakkerfamilies uit Bergen op Zoom (zie boek ‘tussen hete vuren’) tot mijn voorouders.

Succes en groet,
John Schuurman
John Verweij
Rilland
31-10-2023 om 18:24
Voor iedere geïnteresseerde in de geschiedenis van Tholen en haar bewoners is deze site een must. Kijk gerust eens naar de verschillende genealogieën en ontdek daar wellicht ook nog eigen familie! Maar ook alle andere stukken duiden op gedegen onderzoek en zijn prachtig leesbaar. Een schatkamer!
Jopie Meerman - Ottevanger
Tholen
20-07-2023 om 11.46
Beste familie,
Dat doet een mens goed om te lezen dat een van de boerderijen in de polder rondom onze 'roots' zo'n mooi subsidiebedrag toegewezen heeft gekregen voor restauratie. Want niemand dan jullie weet beter hoe belangrijk het is dat de geschiedenis/historie behouden blijven. Zeker omdat een van de familieleden nog woonachtig is geweest op De Plantage aan de Mosselhoekseweg. Hartelijke groet, en hoop dat het goed gaat met jullie..
Jopie Meerman
Tholen
13-05-2023 om 17.06
Voarig naejaer fietsten ik over ‘t Ouwland, ‘t was zulluk lekker weêr. En dan is’n electriesche fiets, e.bike oar ik te zeggen, een uutkomst. In die tied van ‘t jaer zou ik mit mien geweune karretje ommers nie meêr zoverre weg gaen. Mà wat is verre ? ‘t Ouwland, Schaekerloo, julder weten ’t onder’and, dae leggen de wortels van de fermielje Deurloo. Dà’s mien moeders kant . Ik fietsen dan eêst over Mesloek, mit in de verte de boerderie De Plantage, wae ‘n nichte mit d’r man weunden tot ze nae de Noordoôstpolder ver’uusden. Dan kom je bie de 5 ‘uusjes, die ‘ebben ze noe omgebouwd tot ’n meraekels moai ‘uus mit ’n riete kappe. Dae weunden jaeren trug ‘n zuster van mien moeder mit d’r man en kinders, tante Leentje. Vandaehe an den dag zou ’t mens ‘n oarkonde kriege voa de meêst gastvriee persoôn van de regio. ’t Vollegunde ‘uus is De Driehoek, dae weunden ome Wannes, broer van mien moeder . Ie mocht 102 jaer oare, en ik kan wel ’n boek over ‘m schrieve.
Dan rie ik verder langs’t uus van ome Izak, broer van moeder , die weunden mit z’n uusouwen naest ‘t uusje van opa en opoe. Die errebaarjes’uusjes bin noe oak omgebouwd tot één uus, De Boswachter. M’n accu is nog nie leeg en ik riejen op m’n gemakje deu. Ik gaen d’Oagte op , langs ’t graf. Dae leggen opoe, opa ’t Ouwland, moeder d’r broer Leen begraeve. Vlak bie weunden ome Maris, oak ‘n broer van moeder. En onderweg trug nae Tolen kom ik verbie ’t vroegere café De Tol, wae eêl vee jaeren trug ome Cor Deurloo, en naeder’and tante Janna ,’n zuster van m’n moeder, achter de toag stonge. En nie te vergeten eur dochter Conja.
’t Is toch te begriepen eej, dat zo'n fietsrondje meraekels vee herinneriengen en emosies nae boven ‘aelt....
Mà wae ik die middag even bie stille stong en an vroeger docht? Gek genogt bie’t electriciteitskotje wat vlakbie opoe en opa d’r ‘uusje stong. ‘n Steêne gebouwtje (staet er nog altied), mit ‘n paer rijen tegels d’r voa. As kind gieng ik dae speele, of liever gezeid teekene. Moe was dan bie opoe an ’t werruk, en ons mosten ons eige ‘n bitje vermaeke. Geên perbleem, d’n ‘of mit allerande lekker fruit dat ons mochte plukke, ‘t kippekot, de polder tegenover opoe d’r uusje, sloaten om in te spelen.. Mà teekene op de tegels was voa mien echt alles!. Je kon nl. nergens anders iets op schrieve of tekeniengen maeke. Wae ik mee schreef ? ‘n Kepotte dekpanne, roaje stikken steên waemee de krabbels die ik op de grieze tegels maekten, duudeluk te zien waere. Wat dienk je, geên schoolkrietjes of stoepekriet , zoas de kinders noe gebruuke.
’t Is toch gek eej, ‘n vrouwe van 77, mit d’r electriesche fiets deu de modder van de polder, mit herinneriengen an d’r fermielje en d’r jeugd. ‘k Dienk ad noait overgaet dat ’t Ouwlandgevoel
Willem
Heel ver weg (650 km)
02-05-2021 om 22.35
Ben al vaak over de Ceresweg gereden,maar ben nog nooit links afgebogen in de Oudelandse Dijk. Dat ga ik bij mijn volgend bezoek (Hoop dat het na Corona)binnenkort weer zover is, zeker doen. Um Site is echt heel boeiend. Groot compliment..
C J de Jong
Scherpenisse
26-10-2020 om 11:12
Geachte heren van de Velde
Bedankt voor deze mooie documentatie over de Fam van de Velde. Ik ben er achter gekomen dat ik afstam van David van de Velde uit Scherpenisse. Mijn oma is een van de Velde ( lukus ) uit Ouwerkerk en heb altijd gedacht dat de oorsprong ook daar lag. Ik zelf woon nu in Scherpenisse maar ben geboren in Rotterdam wat een toeval. Vriendelijke groeten C J de Jong
C. Bagchus
-
29-08-2020 om 16:10
Geweldige informatie kan ik hier vinden over mijn voorouders Voorbeijtel. Echter Raphael geboren rond 1570 en trouwend met Elisabeth D' Alles in 1650 klopt absoluut niet. Ten eerste zou hij al 80 jaar zijn als hij trouwt met Elisabeth. Ten tweede, volgens de trouwboeken van Tholen ging Elisabeth D'Alles (Dallens) op 28 september 1650 in ondertrouw met Raphaël Jochimsze Voorbeijtel die omtrent 1625 in Tholen geboren werd. Dat lijkt me, mede gezien de leeftijd ook een stuk logischer. Elisabeth en Raphaël Jochimsze krijgen 4 kinderen tussen 1650 en 1656. Zie doopboeken Tholen. Dit zou betekenen dat uw Raphaël uit ca. 1570 pas na 1656 zou overlijden. Dit klopt m.i. echt niet met de gevens uit trouw- doopboeken uit het archief van Tholen..
Jopie Meerman
Tholen
29-08-2018 om 19:41
Vandaag plaatste ik een gedicht op Facebook over de begraafplaats op Schakerloo, ik kreeg veel reacties. Reden om het ook even aan jullie door te sturen. Ik plaatste er een foto van het hek bij...

Memento mori.
Het oude ijzeren hek
hangt scheef. De punten
steken dreigend naar de lucht,
alsof ze zeggen willen,
ga hier niet door,
zorg dat je vlucht,
naar de andere kant, het leven in.
De poort van het graf
beschermt de eeuwenoude plek,
waar generaties rusten.
Zerken met namen,
bijna weggevaagd,
verhalen van geslachten,
die onversaagd
hebben gewerkt, geleefd,
en toen hierheen werden gedragen.
Het ijzeren hek
geroest en scheef, na jaren nu op slot.
Memento mori.
Gelooft zij God.
Marjan Lindt
Gent
23-02-2018 om 14:48
Bedankt voor de prachtig gerangschikte genealogische informatie en vooral ook voor alle andere informatie die toegevoegd is. Ik heb die met veel plezier doorgenomen. Mijn moeder haar oma was afkomstig uit Tholen en blijkt rechtstreeks af te stammen van de familie van de Velde. Zo heb ik een veel beter idee gekregen van de afkomst van onze familie en van de wereld waarin zij leefden.
Jopie Meerman
Tholen
12-02-2017 om 16:30
Jullie hebben vast ook genoten van het verhaal van Mister X in de Eendrachtbode over Schakerloo. Allemaal zo bekend en ook voor ons met zoveel herinneringen. Mooi dat ook opoe Deurloo nog werd genoemd, net als in het stukje over Jo Noom. Ook daar kwam ze ter sprake. Ja, ze is een echte B.T-er. (bekende 't Ouwlander). Alles goed verder ?- of in elk geval, zo goed als mogelijk ? Groeten van ons. Jopie
Mieke op den Brouw - Deurloo

12-12-2016 om 15:51
Even 118 jaar terug in de tijd geweest. Foto gezocht en gevonden van opoe van Vessem. Waar ze net voor haar huwelijk op de foto staat met de Thoolse dracht. Bedankt voor alle info. Groeten Mieke
Jory

13-05-2016 om 21:21
Somebody essentially assist to make severely articles I’d state. That is the first time I frequented your website page and up to now? I amazed with the research you made to create this particular post amazing. Magnificent job!
C.J. Kot
Tholen
05-05-2016 om 19:25
Vandaag bekeken (gedeeltelijk) Molenvliet tot de Molenvlietsedijk waar ik ben geboren (op Polderzicht). Het heel mooi en interessant om alles na te lezen zo het vroeger allemaal in z'n werk ging met kopen en/of pachten enz. Mag ik van enkele boerderijtjes de foto,s downloaden? Het is bijna af hé? Groeten van Kees en Nel Kot.
CW Boogaart
Oud Vossemeer
26-04-2016 om 20:12
Machtig interresant, was op zoek naar verblijfplaatsen Bogaerts en wie er precies in Vrijberghe polders hebben gewoond, volgens mij ook een familie Douw, maar dat was nog in bewerking.
Mieke op den Brouw Deurloo
Sint Maartensdijk
01-12-2015 om 12:35
Beste Ome Jan.
Met belangstelling heb ik naar Uw website gekeken. Ik heb nog niet alles bekeken , dat komt nog. Ontzettend leuk om weer even terug in de tijd te gaan, van opoe en opa. groetjes Mieke
j.b. Opschoor
Den Haag
11-02-2015 om 14:22
Als zoon van een Kerpel ben ik zeer geinteresseerd in alles wat met Kerpels en daaraan verwante Tholense geslachten te maken heeft. Dank zij uw website heb ik mijn kennis daarover aanzienlijk kunnen verrijken. Bedankt. En verder wil ik de makers van deze website graag complimenteren met dit ook fraaie resultaat. Ga zo verder!
Jopie Meerman
Tholen
13-11-2014 om 17:03
En wat denk je daarvan.. Onze nieuwe burgemeester (nog net niet, volgende week pas) heeft als woonplaats gekozen voor het Oudeland ! Nou ik kan het goed begrijpen ...
Frank Elenbaas
12-08-2014 om 19:53
Heel hartelijk dank voor het vele werk dat gedaan is. Er zijn zeer veel gegevens beschikbaar gekomen, en op een mooie wijze gepresenteerd.
Maartje
29-04-2014 om 11:36
Beste heren Van de Velde,

Bedankt dat jullie al deze informatie met mij willen delen. Het is zeer helder geschreven, mijn complimenten! Ga zo door. Ben benieuwd wat er nog meer komt.
Jopie Meerman
Tholen
29-12-2013 om 19:14
Beste familie,
Wat 'n mooi 'archief' hebben we toch dankzij Tholen-Schakerloo van de Velde. En dan nog die klinkende glazen ernaast!
We hopen dat allen die meewerken aan deze site een succesvol 2014 in mogen gaan, met de nodige gezondheid, het geluk en de gezelligheid. Groeten aan allemaal! Ik hoop jullie nog lang te mogen volgen. En in onze herinnering 'nieuwerjaere wense bie opoe & opa op 't Ouwland'.
Gerrit en Jopie Meerman
Kim
Schoondijke
30-10-2013 om 18:43
Fantastisch om op deze wijze de geschiedenis van je familie te kunnen lezen.
Hennie
Naaldwijk
18-09-2013 om 14:20
Erg mooie website!
Er zijn mooie uitgebreide stamreeksen, en een zeer indrukwekkende hoeveelheid documenten.
groetjes, Hennie
J.G.
17-08-2013 om 16:04
Het is weer enige tijd geleden dat ik jullie site heb bezocht, verrassend te zien dat er weer zoveel nuttige informatie is bijgekomen. Ik had geen idee dat er zoveel over de geschiedenis van de Thoolse polders in het archief zou zijn te vinden. Heb onlangs de begraafplaats in Schakerloo bezocht, het viel mij op dat hij slecht wordt onderhouden. J.G.
Anita van Binsbergen
Rotterdam
27-06-2013 om 12:12
Geachte heren Van de Velde, beste Jan en David,

Omdat ik nieuwsgierig werd door de verhalen over Tholen en Schakerloo vond ik dat er maar eens een bezoek gebracht moest worden aan dat Tholen van jullie.

Autoritje er naar toe, parkeren aan de haven en dan begint het... Ik denk dat het genetisch is bepaald dat zodra het woord Tholen valt of, zoals nu, Tholen bezocht wordt, de verhalen en geschiedenislessen als vanzelf uit de mond rollen. Aan details geen gebrek; hoe het er (ver) voor 2013 uit moet hebben gezien, huisjes waar familieleden hebben gewoond, de plek waar de vis werd afgeslagen, de molen met (natuurlijk) een Van de Velde als molenaar, het trapje waar de trouwfoto is gemaakt, hierover kan zonder nadenken worden verteld.

Het was stil in Tholen die middag, alsof we twee toeristen waren in een Frans plattelandsdorpje waar iedere bewoner zich binnenshuis begeeft, de sfeer sereen en een beetje onwerkelijk temeer omdat ik uit een stad kom waar het nóóit stil is en waar altijd mensen zijn.

Ik heb er fraaie panden gezien, eenvoudige huisjes en huizen “op stand”, sommige goed gerestaureerd maar ook “gedrochten”, verpest door de moderne tijd. Na een koffiestop bij het Hof van Holland (daar was het toch?) en later nog een Zeeuwse Bolus (zonder kom je Zeeland niet uit natuurlijk) zijn we naar Schakerloo gereden. Daar zag ik het huis met het wapen, de begraafplaats met heel oude, onleesbare stenen, maar ook “recente” graven. Ook werd mij de drinkplaats voor het vee aangewezen, die ik pas goed zag op de foto op jullie site. Ik zag de polder Schakerloo, deze oogt wijds, de dijk met “de zwarte trap” (als ik het me goed herinner) met op links zicht op de Deurloo-polder en voor mij het water. Polder, ik vind het een fascinerend landschap.

Dave, dank je wel!

Liefs,
Anita
Wilma de Jong
Fijnaart
13-06-2013 om 21:13
Schakerloo is de plaats waar de stamvader van mijn moeder zijn hele leven heeft gewoond, nl. van 1699 tot zijn dood in 1739.
Op deze site heb ik interessante feiten over hem gevonden. Op het kerkhof ben ik 3 jaar geleden al eens gaan kijken. Heeft wel iets speciaals. Mijn voorouders Ooms zijn daar dus ook begraven, ook al waren ze katholiek.

Heel informatieve website. Complimenten!
Wilma de Jong, Fijnaart
Tonnie
06-06-2013 om 18:20
Bedankt voor de informatie, ik was al lang opzoek naar deze informatie over mijn (groot)ouders.
Gr. Tonnie
Djivan
Haarlem voorh BoZ
31-01-2013 om 05:21
Hallo,
Dank voor de prachtige site en goede (leuke) info's, dit was het begraafplaatsje waar ik eens met een vriend op belandde tijdens een fietstocht door de thoolse polder, ik was toen best betoverd door de schoonheid die het toen had, zó zeer dat ik altijd een wens koester daar (eventueel) begraven te kunnen worden, ondertussen zal dat misschien verstrooien worden (indien dàt nog wèl kan?) Helaas zag ik ook dat het tegenwoordig 2012 totaal verloren is gegaan en herbeplant vanwege de boomziekten,veel vd oude sfeer is hierdoor helaas verdwenen, maar op je laatste foto's is toch al snel weer de typische oude sfeer terug te halen (helaas zonder hoge bescherming door oude populieren) Ik wil je/jullie bedanken voor de grondige en uitvoerige beschrijving en foto's vd begraafplaats, als het mag, zie ik het nog steeds zitten daar ooit eens verstrooid te kunnen worden, al ben ik dat nu ook wel eens soms , haha. nogmaals dank, ik ga er zeker nog eens een keer heen, in een zwoele zomer, met ruisende bomen in de polder wind, het had bijna iets magisch daar.
Jopie Meerman
Tholen
29-12-2012 om 13:23
De nadering van het nieuwjaar doet me terugdenken aan de tijd dat we naar opoe en opa gingen. Het was met nieuwjaarsdag zo druk in hun arbeidershuisje op 't Ouwland, maar o zo gezellig. Er werden boerenjongens en boerenmeisjes (losse flodders) geschonken en heel af en toe kregen wij als kinderen een advocaatje !!
Soms lag er heel veel sneeuw en was de reis er naar toe geen 'kattepis'.
Mooie herinneringen, die ik nog steeds koester! Daarom ben ik 'fan' van deze site. En trots op het feit dat de begraafplaats op Schakerloo op de nominatie staat subsidie te krijgen.
Een prettige jaarwisseling voor alle familieleden en andere lezers.
Didi Joppe
29-12-2012 om 00:33
Beste mensen,

dank voor deze geweldige informatieve site! Ik heb voor mijn eigen genealogie, familie Joppe van eiland Tholen, veel informatie gevonden over hun bezittingen. Fantastisch!

Groet,
Didi Joppe
Peter Brokx
Vlaardingen
11-09-2012 om 17:23
Hallo,
Ik ben een kleinking van Johannes Leendert Deurloo die woonde in de Driehoek samen met Johanna van Vessem. Een zoon van Joke Deurloo+ Ik ben aan het uitzoeken of Laban Deurloo familie is van Johannes Leendert Deurloo, maar het wil nog niet zo vlotten. Wie kan mij verder helpen? Groet uit Vlaardingen.
Herman TEERLINK
Tholen
10-09-2012 om 19:43
Mooie en boeiende site. Dit n.a.v. het bezoek op zaterdag 8 september aan molen "De Verwachting" aan de vlas(ch)markt.
Willy vd Vlies
Tholen
10-09-2012 om 16:59
leuk om te lezen, ik heb vroeger veel op ,,touwland,, gelogeerd mijn opa en opoe woonden daar. mp de jonge en c de jonge geuze. op nr 18. lekker naar krina om snoepjes en naar de zwarte trap om te zwemmen
A.J.Moeliker
Blaricum
11-08-2012 om 12:32
Dankzij uw website kom ik met mijn vrouw 28 en 29 aug 2012 voor 2 dagen naar THOLEN om te kijken en te ervaren hoe het is verandert na al die jaren dat wij er zijn geweest.Ik had er 2 ooms wonen op oudeland ( J v de SANDE) en op de doelweg 17 (Abr Moeliker ).Mijn vader is een echte tholenaar.Vroeger als kind veel vakanties doorgebracht o.a. bij de fam. kodde en bij de buurtwinkel van kriena met broer (Voor het eerst stiekum bruin bier gedronken ).En afspraakjes gemaakt met meisjes bij de diek (dijk).Als u verder informatie wil hebbenhoor ik het wel. Vr gr v A.J. Moeliker.
J.G.
06-08-2012 om 11:55
Mooie aanvulling van Tholen II, heb weer veel gegevens gevonden om mijn familiegeschiedenis aan te vullen. Zie met belangstelling uit naar de volgende plaatsing. J.G.
Geert
02-04-2012 om 17:59
Mooi om te zien dat de informatie op zo'n site zo mooi gepresenteerd wordt. Mooi werk fam. Van de Velde!
j.schot
14-02-2012 om 14:06
ik ken ook een v.d.velde .hannie. en jan en jan is getrouwd met bep iesta en hannie met jan van .riet zo teweten ik ben al 35.jaar weg uit tholen maar vergeten doe je dat niet
Mieke Bierens
Tholen
02-02-2012 om 20:46
Heel bijzonder zoveel gegevens over een kleine woongemeenschap en boerderijen in je naaste omgeving. Prettig leesbaar en complimenten om zoveel tijd en energie te stoppen in de historie.
Kees Kot
Tholen
25-01-2012 om 17:16
Het is echt heel interessant om telkens jullie site bezoeken. Van tijd tot kijk ik uit naar volgende gegevens die nog moeten komen. Enorm veel werk voor jullie. Bedankt dat je dit ook voor derden ter beschikking stellen.
Leo Bolier
Goor
04-01-2012 om 22:25
Mijn complimenten; een heel bijzondere site zowel qua inhoud als vormgeving. En bij mijn eerste bezoek heb ik al heel wat nieuwe gegevens over enkele voorouders gevonden.
Henk en Anja Rolvink - Snoep
Nootdorp
29-12-2011 om 22:57
Hallo Jan en Dave,
Leuk jullie informatie terug te vinden op de nieuwe website. Ziet er prima uit.
Succes met de verdere naspeuringen!
Henk en Anja
wilco quaak
tholen (oudeland)
13-06-2013 om 21:13
hallo wat leuk om over het oudeland te lezen.wij wonen hier pas en het is erg leuk om over de geschiedenis te lezen van dit oude stukje tholen. erg leuk dat u dit doet.

mvg wilco en sabrine
Kees Kot
Tholen
04-11-2011 om 14:45
Hallo Jan,

Ik heb al diverse keren jullie site bekeken.
Hoe meer ik er in zit te lezen en kijken hoe mooier alles wordt.Ik zit te wachten op de rest.
Het ziet er alles zo geordend en perfect uit.
Jan en je zoons een 10 en een griffel en een kus van de juffrouw.(van tóuwland)
Groetjes en tot een volgend bezoek.
Kees
29-09-2011 om 09:31
Wat een mooie site
Jopie Meerman-Ottevanger
Tholen
11-09-2011 om 12:34
Beste familie,
Met veel plezier heb ik de nieuwe site bekeken. Prachtig, met zoveel waardevolle informatie voor iemand die haar roots daar heeft.
Kees Kot maakte mij erop attent. Hij, en nog veel anderen , weten van m'n 'liefde'voor het Oudeland. Ik zal, als moeder een keer op bezoek is bij, haar dit mooie archief laten zien.
Veels succes verder en groeten voor jullie,
Jopie (van tante Pie).
kees de koning
oud-vossemeer
27-08-2011 om 19:37
Jan, wat ziet het er allemaal netjes en overzichtelijk uit. Ik ben benieuwd naar wat jullie nog allemaal gaan toevoegen.
Paul Jas
Oudeland 7, Schakerloo
21-08-2011 om 20:45
Zeer interessant allemaal. Leuk dat de historie van zo’n mooi stukje Tholen en haar bewoners op deze manier gedocumenteerd wordt en zo behouden blijft. Met sympathieke groet,
C. de Jonge
14-08-2011 om 20:00
Wat een overzichtelijke en informatie volle site!
Ik zag deze site bij Google, omdat ik opzoek was naar informatie over Fam. De Jonge.
Ik heb ook nog even door anderen documenten zitten bladeren, maar wat een werk zit daar in. Was zeker de moeite waard om er eens in te kijken!

Mvg, C. de Jonge.
Richard van de Velde
Beusichem (Betuwe)
12-08-2011 om 17:04
Jan, wat leuk dat ik nu eindelijk eens digitaal de stamboom van de Van de Velde familie eens kan bekijken. Ik had natuurlijk via mijn vader David (roepnaam Daan!)al eens de papieren versie uit de jaren 80 ingezien. David is mijn tweede naam en ook mijn nu 18-jarige zoon Mitchell heeft Dave als tweede naam.
Grappig dat deze naam al zolang in de familie voorkomt.
Ik ben ook erg blij met de foto's van mijn overgrootouders en kan nu zelfs zien waar ze gewoond hebben.
Prachtwerk heb je geleverd!
Vanzelfsprekend ga ik nog eens met mijn vrouw fietsen op deze voor mij historische Thoolse grond.

Hartelijke groeten,

Richard van de Velde
van de Velde J.J.
Hoogerheide
04-08-2011 om 11:55
Hierbij wil ik mijn kleinzoons Bas en Daan van de Velde bedanken voor de wijze waarop zij deze site vorm hebben gegeven.
Hoewel nog niet alle documenten gereed zijn voor plaatsing, hebben we toch besloten de site op 4 augustus 2011 online te zetten.
Jan J. van de Velde.